„ZLATNI ŠTIFT“ IDE U SLOVENIJU

„Noćna ptica“ najbolji film Animanime 2017

> Više
 • Gran pri Animanime 2017, „Zlatni štift“ pripao je autorki iz Ljubljane, Špeli Čadež, za film „Noćna ptica“. U obrazloženju žirija se kaže: „Impresionističko, hipnotišuće putovanje i veoma dobra tehnička izvedba ovog filma, vode nas polako, i uvode u toksična stanja naše svesti.“
  Lista ostalih nagarađenih filmova nalazi se ovde.
ANIMANIMIN 2017 VIDEO

Autor: Jelena Milunović

> Više
 • Jelena Milunović (1990) završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za animaciju. Od 2016. je član Udruženja filmskih umetnika Srbije. Radi samostalno kao animator, reditelj i ilustrator, na ličnim i komercijalnim projektima.
  Dizajn zvuka: Tatjana Ščerbak
  Video možete pogledati ovde.
PORTET ANIMATORA: BRUNO BOCETO

Retrospektiva itailjanskog majstora

> Više
 • Bruno Boceto neumorno stvara već pola veka, i iza njega je opus koji ga je po mišljenjima mnogih svrstao među velikane međunarodne scene. U skraćenoj retrospektivi italijanskog majstora, tvorca „gospodina Rosija“, karaktera koji je postao njegov zaštitini znak, jedanaest filmova iz perioda 1958-2004.
KAMERA NA PAUZI

Stiven Vološin u akciji!

> Više
 • Kanađanin iz Montreala, Stiven Vološin, neobična je stvaralačka ličnost. Pod lični brend „Scratchatopia“ stavio je svoje vanserijske veštine ručnih i analognih animacijskih tehnika i sa istrajnošu pravog posvećenika upoznaje s njima zainteresovane širom sveta. Dvadesetak filmova ovog eksperimentatora sa formom i sadržinom u autorskoj retrospektivi na Animanimi.
GROZOMORNE RIME

Specijalni program na otvaranju Animanime

> Više
 • Roald Dal. Omiljeni pisac za decu i malo veću decu (odrasle), čija su ekranizovana dela videli milioni gledalaca u bioskopskim dvoranama širom sveta (Gremlini, Čarli i fabrika čokolade, Veliki dobroćudni džin...). Ovog puta ćemo se baviti poznatim bajkama koje je on ispričao na neobičan način. Grozomorne rime će vas zabaviti, nasmejati, iznenaditi. Ne propustite!
CRVENA KORNJAČA

Izuzetan film, remek-delo

> Više
 • Bez izgovorene rečenice i dijaloga, ova animirana alegorija na vrlo emotivan i jednostavan način pripoveda o stvaranju života vrednog življenja, ispunjenog ljubavlju i uvažavanjem. Fantastično vizuelno iskustvo na velikom platnu! Više o filmu je ovde.
GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM JE ONLINE

Uzbuđenje i zabava zagarantovani

> Više
 • Glavni takmičarski program je spreman i on-line!
  Animacija je sveprisutna slikovna forma modernog doba i svuda je oko nas, a Animanima nas svaki put podseća na to. I u svom 11. izdanju, glavni takmičarski program sa svojih četrdeset šest filmova autora iz 24 zemlje ponudiće iskristalisani presek savremene svetske scene.
  Tu su novi filmovi autora koji su poznati Animaniminoj publici od ranije, kao što su Ivan Maksimov, Pol Kabon, Špela Čadež, Joana Tošte, Uri i Mišel Kranot, Ru Kuvahata i Maks Porter (slika je iz njihovog filma Negativni prostor), kao i čitav niz autorskih imena iz celog sveta.
 • Ponosni smo na našu selekciju, ali to je, narvno, samo počletak. Jer, uskoro stiže i zanimljiv takmičarski program filmova za decu, kao i još jedna sjajna kolekcija filmova - Svetska panorama. Ostanite s nama!
OD CRTKARIJA DO PIKSELA

Više od veka španske animacije

> Više
 • Program koji će obeležiti Animanimu 2017 svakako je „Od crtkarija do piksela: Više od veka španske animacije“. Ovo je antologijski projekat, jedinstven po istorijskom, tematskom i estetičkom obuhvatu, koji na najbolji mogući način predstavlja stoleće animiranog filma u Španiji. Program će predstvaiti Karolina Lopes Kabalero.
KO SU ČLANOVI ŽIRIJA?

Dva sjajna Animanimina žirija

> Više
 • Žiri koji će ocenjivati filmove u glavnoj takmičarskoj konkurenciji predvodi Karolina Lopes Kabalero iz Španije (na slici), a u njenom društvu su Tal Gadon iz Izraela i Vasilis Krustalis iz Grčke. Više o članovima ovog žirija potražite ovde. Još jedna dama, na čelu žirija takmičarskog programa filmova za decu, Olga Bobrovska iz Poljske, a njeni saradnici su Timon Leder iz Slovenije i Milan Milosavljević iz Srbije. Još detalja iz njihovih profesionalnih biografija nalazi se ovde.
Grad Čačak Ministarstvo kulture RS Dom kulture Cacak UTP MORAVA TFY Stash Turistička organizacija Čačka Preduzeće MatovićSwisslion Takovo Politika bgd 202 Danas TV Galaksija Radio Xanadu Telemark Ambasada Izraela Acción Cultural Española CCCB Filmski centar Srbije Eurimages Zippy Frames Ozon Press PRObjave SEECult
 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo ISSUU
Copyright © 2011 Animanima Festival All rights reserved