> Posebne projekcije > Mašina u pokretu
BRUS BIKFORD: MAŠINA U STALNOM POKRETU
Datum: Nedelja 11. septembar
Mesto: Velika sala
Vreme: 18:00
Brus Bikford je dete Sijetla, rođeni genije animacije. Najpoznatiji po svojoj animaciji gline (claymation) za Frenka Zapu tokom sedamdesetih godina prošlog veka, i dalje svakodnevno radi na animaciji ili crtežima po celi dan, predano bogateći svoj impresivni opus nezavisnih dela. Mada inspiraciju pronalazi u istoriji, mitologiji i pričama o klasičnim junacima, njegovi filmovi se potpuno razlikuju od bilo čega drugog što ste videli – iako naprosto ne haju za našu želju za logikom i jasnoćom, posvećeni gledalac će u njima lako pronalazi nesvakidašnje ispunjenje. Ponosni smo što možemo da prikažemo dva od novijih animiranih ostvarenja ovog autora, izvedenih složenom tehnikom crteža olovkom, zajedno sa Brusovim najnovijim dugometražnim filmom u tehnici plastelina pod nazivom 'CAS’L’, na kome je radio približno od 1988. do 1997. godine, a koji je tek nedavno izrađen u master verziji uz potpunu zvučnu podlogu, zbog čega je do sada retko prikazivan u celosti.

  • STRIP KOJI ĆE POFRANCUZITI TVOJ UM

    Primer otkačeno razigrane linije u animaciji Brusa Bikforda, propraćene njegovim neuhvatljivim glasom.

  • ODLOMAK IZ SNA BITNIK PESNIKA ILI KRST PAČUKA

    Dok sedi pored jednog drveta, pesnik je suočen sa nasiljem. Ovo je samo početak putovanja kroz prostore podsvesti Brusa Bikforda, u kojima sledeći sopstveni glas pokušava da dokuči izvore prikaza koji ga okružuju. Ovo je odlomak iz filma na kome Brus trenutno radi.

  • CAS’L’

    CAS’L’ predstavlja jedno nestvarno mesto do kojeg se obično dolazi slučajno, iako se ponekad dešava da se nađe pred nama, neskriveno od pogleda. Prisutno je u različitim pojavnim oblicima i na više nivoa, na zemlji i ispod njene površine.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved