> Program > Program na otvaranju
GROZOMORNE RIME
Datum: Utorak 5. septembar
Mesto: Velika sala
Vreme: 20:00
UK, 2016, 2 x 30 min
Po motivima knjige Roalda Dala
Režija: Jan Lachauer, Jakob Schuh i Bin-Han To
Produkcija: Magic Light Pictures

Ratni pilot, izumitelj, špijun – život Roalda Dala bio je često poput života junaka nekog avanturističkog romana. Od pada aviona u Africi, do prijateljstava sa zvezdama Holivuda i susretima sa poznatim ličnostima, od Volta Diznija do predsednika Ruzvelta, njegov život je direktna inspiracija za priče o velikim avanturama, i odslikava se u njegovim najpoznatiji knjigama, od Čarlija i fabrike čokolade, do Matilde. Grozomorne rime predstavlja zbirku njegove poezije objavljene 1982. godine (sa ilustracijama Kventina Blejka). Uovoj parodiji u stihu na tradicionalne narodne priče, Dal daje svoju verziju poznatih bajki, koje se kod njega završavaju na drugačiji i iznenađujući način, umesto poznatih srećnih završetaka. Sada njegova zbirka Grozomorne rime ponovo oživljava na čudesan način u animiranom filmu, genijalno protkanim najpoznatijim stihovima Roalda Dala.
Deo prvi: Snežana i Crvenkapa postaju najbolje prijateljice, nakon što Snežana dobija moći Zle kraljice, a Crvenkapu pozivaju kući da se obračuna sa dva gladna vuka, jednim koji je progutao njenu baku i obukao njenu odeću, i drugog, koji bez prestanka guta nesmotrene prasiće.
Deo drugi: Dok Džek odrasta, njegova simpatija je Sindi, devojčica iz susedstva. Nju privlači jedan dostojni princ, koga upoznaje na balu, a Džeka ometa džinovski pasulj koji raste u dnu njegove bašte. Da li će oni pronaći put ka pravoj ljubavi? 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved