Prateći program

IZLOŽBA:
Žan-Žak Tašđan / La Chienne (Francuska)4.Festival nesvrstanog stripa Novo Doba održan na više lokacija u Beogradu i Pančevu (28.5-2.6.) pružio je prošireni pregled nezavisne scene u ovoj oblasti. Program je obuhvatio izložbe, koncerte, video projekcije i radionice. Predstavljen je spektar estetskih i poetičkih pristupa nesvrstanih autora, koji su načinima korišćenja medija, različitih stilova, tehnika i podžanrova, kao svojevrsni umetničko viđenje stanja i odnosa između kultura glavnog toka i kontrakultura savremene scene u ovoj oblasti.

Jedan od gostiju bio je i Žan-Žak Tašđan (Jean-Jacques Tachdjian), umetnik i izdavač iz Lila (Francuska). Tašđan je jedan od pionira izdavaštva alternativnog stripa osamdesetih godina, istovremeno se bavio i crtanjem i grafičkim dizajnom, sa posebno bogatim opusom u tipografiji. Devedesetih je osnovao izdavačku kuću La Chienne sa kojom su imali prilike da sarađuju autori iz regije kao što su Igor Hofbauer i Aleksandar Zograf, u okviru manifestacije Lille3000. Svoj izdavački i umetnički rad Tašđan će na festivalu ANIMANIMA 2013 predstaviti izložbom radova iz svog bogatog opusa.www.novodobafestival.net
www.lachienne.com


Radionica animacije “ANIMIRAJ (SE)!”

od 3. do 8. septembra 2013.g.Radionica se održava u studiju za animaciju „ANIMATIC“ u Domu kulture u Čačku, kao jedna od pratećih aktivnosti festivala ANIMANIMA 2013. Radionica animacije “ANIMIRAJ (SE)!” je zabavno-edukativna akcija izrade kratkih animiranih filma u stop trik tehnici, namenjena učenicima starijih razreda osnovne škole. Do nedavno samo gledaoci, sada i kreativni autori, aktivni učesnici u stvaranju animiranog filma.

Teme radionice su animirani AUTOPORTRET i NEOBIČNA ZOOLOGIJA. Voditelj radionice je MARICA KICUŠIĆ, animatorka i rediteljka iz Beograda. Marica je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Osim animacije, uspešno se bavi i ilustracijom, grafikom, digitalnim kolažom, stripom, dizajnom plakata, slikanjem murala, video radovima i multimedijom. 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved