> Program > Dugi metar > Psihonauti
PSIHONAUTI, ZABORAVLJENA DECA
Datum: Četvrtak 7. septembar
Mesto: Velika sala
Vreme: 22:30
Psiconautas, los niños olvidados, Španija, 2015, 75'
Glavne uloge: Andrea Alzuri, Eba Ojanguren, Josu Cubero
Produkcija: Abrakan Estudio, Basque Films, Competencia Producciones, La ZircoZine
Titl na engleskom
Vázquez i Rivero su i ranije uspešno sarađivali, i svakako vredi spomenuti njihov film Birdboy iz 2011. godine, koji im je doneo nagradu Goya, a koji bi se sada mogao posmatrati kao dvanaestominutni prolog podjednako impresivnom dugometražnom filmu. Nakon kratkog osvrta na događaje opisane u pomenutom kratkom animiranom filmu (industrijska katastrofa ubija najveći deo populacije na zabačenom ostrvu, dok se nekolicina preživelih bori sa očajanjem, nasiljem i siromaštvom u svom razorenom okruženju), u Psihonautima pronalazimo iste likove nakon nekoliko godina, gde umesto dece zatičemo adolescente ophrvane nedaćama. Birdboy i Dinki su odlučili da se spasu sa ostrva razorenog ekološkom katastrofom: I dok se Birdboy zatvara i izoluje od spoljašnjeg sveta, Dinki kreće na opasno putovanje, u nadi da će joj se Birdboy priružiti.  • Pedro Rivero (Bilbao, 1969)

    je producent, reditelj i scenarista. Predsednik Udruženja scenarista Baskije od 2002-2008. Autor scenarija za nekoliko TV animiranih serija, kao i za dugometražni film Goomer, za koji je dobio nagradu Goja za najbolji španski dugomtražni animarani film u 1999. godini. Producirao je, režirao i napisao scenario za Krizu mesoždera (2007), prvi španski dugometražni animirani film u tehnici fleš animacije za bioskope. Pedro je autor i pozorišnih komada i strip albuma.

  • Alberto Vázquez (Korunja, 1980)

    je reditelj animacije, ilustrator i crtač stripova. Njegove knjige i stripovi objavljivani su u Španiji, Francuskoj, Italiji, Brazilu, Koreji i drugim zemljama. Napisao je scenario i režirao kratke animirane filmove Birdboy i Unicorn Blood, bazirane na svojim stripovima. Osvojio je više od 60 nagrada na međunarodim festivalima, a njegovi radovi su prikazivani na prestižnim festivalima širom sveta, poput Ansija, Klermon-Ferana, Animafesta u Zagrebu, ili festivala Slamdance.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved