> Festival > Žiri - Program za decu
  • Olga Bobrovska (Poljska)


    Olga Bobrovska (rođena 1987. godine) je na doktorskim studijama u oblasti filmskih studija na Jagelonskom univerzitetu u Krakovu, sa specijalizacijom u oblasti klasičnog kineskog animiranog filma. Pored toga, Olga je autor akademskih radova na temu poljske i kineske animacije i angažovana je kao direktor StopTrik International Film Festival (Slovenija/Poljska), festivala posevećenog stop motion animaciji, kustos programa animacije koji se prezentuju na festivalima u Poljskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, a isto tako i saradnik festivala Animateka (Ljubljana) i Etiuda&Anima (Krakov). Godine 2016. bila je jedan od uredniika monografije Opsesija. Perverzija. Pobuna. Uvrnuti snovi animacije Centralne Evrope.

  • Timon Leder (Slovenija)


    Timon radi kao animator i pedagog. Akademsko znanje animacije unapredio je u francuskoj školi za režiju animacije La Poudriere. Njegov studentski rad, kratki animirani film Work (u saradnji sa Urbanom Breznikom), videla je publika na više od 30 festivala širom sveta, dok se Weasel, njegov debitantski animirani film, upravo prikazuje na međunarodnoj sceni. Tokom studija, izradio je veliki broj animiranih filmova i učestvovao u kao animator u izradi drugih. Pored toga, autor je diplomskog rada na temu dečje percepcije filmskog jezika i saradnik na izradi prvog priručnika za animaciju za škole i obdaništa. Trenutno predaje 2D animaciju na Umetničkoj akademiji u Novoj Gorici, dok je od 2011. godine održao veliki broj radionica, u ukupnom trajanju od gotovo 20 sedmica.

  • Milan Milosavljević (Srbija)


    Rođen u Rumi, 1980. godine. Diplomirao arheologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zajedno sa Draganom Cakićem, osnovao je 2005. godine Nezavisni filmski centar Vorki Tim, u znak sećanja na čuvenog filmskog umetnika Slavka Vorkapića. Od 2009. uređuje i organizuje programe Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu. Zadužen je za produkciju i organizaciju Evropskog festivala animiranog filma Balkanima i festivala Alternative Film/Video. Autor je kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved