> Festival > Žiri - Glavni program
  • Karolina Lopez Kabaljero (Španija)


    Karolina je direktor Animac LLeida, međunarodne smotre animacije u Kataloniji, i bioskopa Xcèntric u Centra za savremenu kulturu u Barseloni (CCCB). Završila je studije slikarstva na Univerzitetu u Barseloni, a studije animacije na koledžu Vest Sari u Engleskoj. Osnovala je 1993. Anima't, odeljak za animaciju festivala Sitges u Kataloniji. Radila je za MTV u Majamiju, izrađivala sopstvene kratke animirane filmove i režirala reklame. Uređivala je filmski program Muzeja savremene umetnosti u Barseloni i Gugenhajm muzeja u Bilbau. Bila je kustos izložbe Metamorphosis, the Fantastic Visions of Starewitch, Švankmajer and the Quay Brothers, u produkciji CCCB i La Casa Encendida (Madrid), i filmskog serijala Od crtkarija do piksela: više od jednog veka španske animacije (uključujući i DVD izdanje), prikazanog na festivalu u Ansiju (Francuska) i u Muzeju moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku.

  • Tal Gadon (Izrael)


    Tal Gadon (1973) je šef katedre za animaciju na Odseku za ekranske umetnosti akademije Besalel u Jerusalemu, Izrael. Tal Gadon je jedan od najpoznatijih izaelskih reditelja animacije i animatora. Radeći u tehnikama tradicionalne i cut-out animacije, Tal je učestvovao u izradi poznatih animiranih filmova poput Valcer sa Baširom (Waltz with Bashir) kao glavni animator, Kongres (The Congress), i mnogim drugim animiranim serijama, kratkim animiranim filmovima i reklamama. Kao viši predavač na akademiji Besalel, Tal je podučavao generacije studenata, od sticanja osnova u samostalnoj animaciji, do diplomskih radova.

  • Vasilis Krustalis (Grčka)


    Novinar u oblasti animiranog filma, nezavisni autor i predavač. Nakon studija klasične filozofije u Grčkoj i Velikoj Britaniji, završio je postdiplomske studije u oblasti filmskog žurnalizma na univerzitetu u Glazgovu, Škotska. U sklopu svog istraživačkog rada objavljivao je stručne i naučne radove o filmu i animaciji. Od 2011. godine, Vasilis je glavni urednik portala Zippy Frames posvećenog evropskoj i nezavisnoj aimaciji. Pored angažovanja na mestu umetničkog direktora festivala animacije Be there! na Krfu (6. izdanje: april 2017.), nastupao je kao član žirija na mnogim međunarodnim fetivalima animacije i obavlja funkciju grčkog ambasadora za Evropske nagrade za animaciju. Trenuto završava doktorski rad na temu savremene evropske dugometražne animacije (Univerzitet Ionian, Grčka) i radi na produkciji novog kratkog animiranog filma The Sea-Tranced Isle rediteljke Efi Papa.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved