O festivalu Animanima

Podeli:

ANIMANIMA postoji od 2007. godine i tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Čačka i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Zasniva se na konceptu međunarodnog takmičarskog programa, revijalnih programa u okviru kojih se predstavljaju portreti animatora, škole animacije, autorske retrospektive, studiji za produkciju animiranih filmova, kao i pratećih programa (predavanja, izložbe, mutimedijalni događaji).

Dom kulture Čačak

Dom kulture Čačak je ustanova kulture osnovana 1971. godine. Nalazi se u najužem centru grada, u upečatljivom zdanju zagrebačkog arhitekte L. Šverera iz 1970. godine. U petoj decniji postojanja i uspešnog rada, Dom kulture Čačak je centar kulturnih događanja i svojevrsni medijator na polju kulture, čvrsto ukorenjen u sveukupni društveni i privredni život grada, u velikoj meri inicijator i kreator kulturnih navika Čačana.

Programske aktivnosti doma koncipirane su u pet osnovnih segmenata: Pozorišni program, Književni program, Likovni program, Kulturno-obrazovni i Filmski & video program.