Posebni program

Nezavisna korejska animacija

Podeli:

Udruženje korejskih nezavisnih filmskih stvaralaca u oblasti animacije (Korean Independent Animation Filmmakers Association – KIAFA) je skup nezavisnih producenata animacije i srodnih poslenika, koji traže alternativni način nezavisne animacije, zasnovan na duhu slobode i kritike, eksperimenta i izazova, granica i snage. AniSEED je ime novo distribucijskog tima KIAFA-e koji će aktivno raditi na zaštiti autorskih prava producenata. Ime „SEED“ (seme) dolazi iz njegovog cilja da usađuje beskonačne mogućnosti i vitalnost u polju nezavisne animacije. AniSEED će se fokusirati na omogućavanje različitih mogućnosti za prikazivanje, a takođe i za očuvanje filma. U saradnji sa KIAFA-AniSEED, Animanima predstavlja radove osam korejskih animatora kao jedan od mogućih preseka ove dinamične i uzbudljive animirane kinematografije.

JEONG Hae-ji l 2020 l 2D kompjuter, papir l 5:37

Sura

Srednjoškolka. Moja najbolja drugarica je trudna.

JANG Nari l 2020 l crtež, 2D kompjuter l 6:39

Žalfija u devet

Devetogodišnja devojčica živi u istom komšiluku gde otac gleda erotski video snimke pored svog deteta, a starac po navici maltretira komšijske klince. Jednog dana, devojka odlazi u prodavnicu na uglu i pokušava da ukrade neke grickalice, ali je vlasnik prodavnice uhvati na licu mesta. Ona predaje novčić za slatkiše i brzo napušta radnju.

PARK Jee-youn l 2020 l 2D kompjuter l 9:55

Duhovi

U dosadnom životu postali su duhovi. Vrane su im za petama.

Huh Su-young l 2020 l 2D kompjuter, crtež l 10:05

Nepotpuna žena

Jednog dana pronađeno je raskomadano telo žene. Osim njenog donjeg dela tela i leve ruke, ostali delovi tela su nestali bez traga i dokaza o bilo kakvom upadu. Tako njen donji deo tela i leva ruka kreću u potragu za drugima koji su otišli ​​jer su se toliko mrzeli.

KIM Areum l 2021 l 2D l 11:46

Kovčeg u pustinji

Priča o razdvajanju bake pogrebnice i njene unuke. Neizbežan poslednji čas dolazi baki koja se priprema za smrt, i ona priča o životu i smrti svojoj unuci, koja će nakon njenog odlaska ostati sama.

KIM Changsoo l  2022  l  2D kompjuter, crtež l  10:30

Stvari koje iščezavaju

Priča o starijoj osobi koja živi sama u zoni za obnovu i održava sahranu za mrtvu mačku na ulici.

KIM Kang-min l 2020 l lutke l 08:53

Kkum

Snovi moje majke su oduvek bili snažni predosećaji za važne trenutke u mom životu. Oslanjam se na njene snove više od bilo koje religije.

KIM Kyeongbae l  2022  l  2D kompjuter l  12:40

Amen a man

Starcu se sudi za ubistvo planinske ptice. Da bi ispitao slučaj, sudija zaviri u starčevo sećanje. Dečak glumi Lastu u hrišćanskoj predstavi. Oseća da su malu lastu maltretirali, ali izgleda da to niko ne primećuje. Počinje da paniči usred sumnjičave, osuđujuće gomile.