Scena

Live Soundtrack 62

Podeli:

Sreda 2. novembar l 19:00 l Velika sala

Live Soundtrack je događaj za filmsku muziku, koji je, kroz prikazivanje starijih i novijih ostvarenja kratkog eksperimentalnog filma i animacije, i okupljanjem muzičara iz elektronskih, ambijentalnih i elektro-akustičnih krugova, tokom 60+ događaja (2014-2022), postao izvor kontinuirane podrške nezavisnoj muzičkoj i filmskoj sceni. Tokom 2022. godine, Live Soundtrack je otpočeo novu sezonu događaja, sa kustosiranjem filmova izabranih na konkursu putem platforme FilmFreeway, i trenutno je na regionalnoj i lokalnoj turneji. U okviru ciklusa “Nova Balkanska animacija” fokus je na novijim filmovima sa područja Balkana, koji su stilski i tematski raznovrsni i obuhvataju stop-pokret, lutkarsku, kao i 2D animaciju, a za koje će novu muziku uraditi muzičari sa lokalne instrumentalne, elektronske i eksperimentalne scene…(…)

Izvođači: Ignjat Milićević, Igor Jovanović (Lezet)
Program će predstaviti stalni urednik događaja: Marko Milićević
Dužina programa : 30 min

Anja Paternoster, Slovenija, 2021, 5:00

Bela, crna i prava ljubav

Nisu sve ljubavne priče iste. Neka je tragična, druga zapanjujuća. Ali uvek postoji nada, čak i kada se film završi.

Martin Babić, Hrvatska, 2018, 12:00

Balada o fruli i ogrlici

U kamenom dobu mladi Slovenac izume prvu frulu, a Hrvatica prvu ogrlicu na svetu. Mladi par se upoznaje i zaljubljuje, ali njihova plemena uđu u otvoreni sukob.

Dimitar Dimitrov, Bugarska, 2020, 3:00

Karantin

Film govori o stanju duha osobe, u dugom karantinu

Katarina Srejić, Srbija, 2021, 8:00

Vrba

Glavna junakinja se seća svog detinjstva po dolasku u domovinu. Zajedno sa svojim mlađim ja prolazi kroz uspomene na svoj dom, vrbu.