Radionica animacije

Kod kuće i na školskom času: Animacija!

Subota l 5. novembar l od 10:00 l Naučno-tehnološki park

Podeli:

Radionica je prevashodno namenjena prvom susretu učesnika sa animacijom. Kroz upoznavanje optičkih igračaka (taumatrop, zoetrop, flipbuk) i praktične vežbe u različitim tehnikama animacije, sa neočekivanim iznenađenjem, uživaćemo u slatkim trikovima animacije. Učesnici radionice imaće priliku da kreiraju svoje prve kratke animirane sekvence u kojima će oživeti neke predmete iz okruženja, pokrenuti svoje crteže ili učiniti da ljudi i objekti dobiju magična svojstva. Cilj je da se učesnici radionice osposobe da samostalno kreiraju jednostavni animirani video u kućnim uslovima ili na školskom času. Radionica je namenjena deci, ali i odraslima, budućim mentorima i predavačima koji će nastaviti da približavaju tehnike i proces snimanja animiranog filma u vrtićima, školama i gde god postoji interesovanje.

Marija Vulic

Marija Vulić

Nebojsa Petrovic

Nebojša Petrović

Voditelji:
Marija Vulić, autor animiranih filmova i umetnički rukovodilac Animator festa, Jagodina
Nebojša Petrović, animator, illustrator i likovni pedagog

Marija Vulić je diplomirala na Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjeno vajarstvo. U Кulturnom centru Jagodine je 2007. godine osnovala školu animacije za decu školskog uzrasta. Кao mentor i rukovodilac škole učestvovala je u stvaranju više od 20 animiranih filmova, nagrađivanih na domaćim i međunarodnim festivalima dečijeg i omladinskog filmskog stvaralaštva. Autor kratkometražnog animiranog filma ’Trkija’ (Elusiveness). Osnivač udruženja JAFILM-a i umetnički rukovodilac Animator Festa – evropskog festivala animiranog filma dece i mladih.

Nebojša Petrović je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Odsek primenjena grafika. Bavi se animacijom, ilustrovanjem, crtanjem, grafikom, slikanjem murala, grafičkim dizajnom, fotografijom; pedagoškim radom. Član je udruženja građana „Grupa IDE” iz Beograda, grafiti projekta „Rapresent”, kao i kreativnih umetničkih radionica i radionica animacije sa decom iz marginalizovanih grupa. Saradnik Beogradskog centra za ljudska prava od 2017. godine kao član tima Omladinskog programa. Selektor i član programskog tima Evropskog festivala animiranog filma Balkanima u Beogradu.