Event featured image

Slovenska božanstva

19
/
9
-
30/9/2023
19:30
19/9/2023 19:30
Galerija na Gornjem holu

Marica ne ilustruje: ona isisava suštinu sveta i stavlja je u simbole višeg reda. Marica ne crta: ona isijava praslike u zagonetke koje imaju snagu snova. Marica ne koloriše: ona magiju boja spušta u naše korene i mi izrastamo iz njenih vizija poput začaranih sekvoja.

U linijama njenih dela prepoznajemo svoje poreklo. Svaki posmatrač njenih ilustracija kristališe se pupoljak tajni. Za Maricu život izrasta iz prirode, vatra se deli u pokretu, vazduh vrišti u preokretu, zemlja je izvor grananja smisla, voda se pretapa u leteće sveće. Marica je, prosto rečeno, naučila ono neznano da nam peva.

Zoran Penevski

Event photo 01
Event Photo 02

O autoru

Author Photo

Marica Kicušić

Srbija

Marica Kicušić (1988) je diplomirala 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjena grafika. Oblasti interesovanja: kombinacija primenjene i likovne umetnosti – animacija, ilustracija dečijih knjiga, digitalna i tradicionalna grafika, digitalni kolaž, dizajn plakata, mural, crtež. Učestvovala na više od 80 izložbi u Srbiji i inostranstvu, a imala je i 7 samostalnih izložbi. Ilustrovala preko 40 knjiga za decu. Učesnica radionica, festivala i likovnih kolonijama u zemlji i inostranstvu, kao autor (slikar murala, ilustrator, animator, dinamični slikar u pesku), kao organizator (radionice slikanja peskom za decu) i član žirija (Balkanima, Animanima, FESA, Animafest, Beogradski festival dokumentarnog filma).

An arrow for content sliders and links, black
link
Animanima Festival Logo White