Festival key visual depicting imaginary sea creatures

O festivalu Animanima

ANIMANIMA postoji od 2007. godine i tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Čačka i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Zasniva se na konceptu međunarodnog takmičarskog programa, revijalnih programa u okviru kojih se predstavljaju portreti animatora, škole animacije, autorske retrospektive, studiji za produkciju animiranih filmova, kao i pratećih programa (predavanja, izložbe, mutimedijalni događaji). ANIMANIMA prezentuje savremenu evropsku i svetsku produkciju u ovoj oblasti u cilju afirmacije umetnosti filmske animacije.

Tim festivala

Radisav Lukovic portrait photo
Radisav Luković
direktor festivala
Milen Alempijevic portrait photo
Milen Alempijević
umetnički direktor
Nebojsa Petrovic portrait photo
Nebojša Petrović
izvršni direktor
Cultural Center Cacak building

Kulturni centar Čačak

Kulturni centar Čačak je ustanova kulture osnovana 1971. godine. Nalazi se u centru grada, u upečatljivom zdanju zagrebačkog arhitekte L. Šverera iz 1970. godine. U petoj decniji postojanja i uspešnog rada, Kulturni centar Čačak je značajno mesto kulturnih događanja i svojevrsni medijator na polju kulture, integrisan u sveukupni društveni i privredni život grada, u velikoj meri inicijator i kreator kulturnih navika Čačana.

Programske aktivnosti doma koncipirane su u pet osnovnih segmenata: Pozorišni program, Književni program, Likovni program, Kulturno-obrazovni i Filmski & video program. Posebna pažnja se poklanja i radu sa mladima, tako da u okviru Doma kulture uspešno realizuju edukativni sadržaji kroz rad Likovnog studija, Filmskog kluba, Glumačke radionice, Baletskog studija.

Organizatori

Kulturni centar Čačak logoGrad Čačak logoMinistarstvo kulture Republike Srbije logoČačanska rodna logo

Podrška

EU za tebe logoFilmski centar Srbije LogoAustrijski kulturni forum logoInstitut Francais logoInstituto Italiano logoInstitutio Camoes logoEmbassy of Finland logoZippy Frames logoStash logoO!PLA festival logo
Animanima Festival Logo White